Sin categoría

Strand Burriana

Strand “Burriana”.

Det är den mest turiststranden i Nerja. Stranden som får flest besökare (par excellence). Burriana-stranden är en stor strand med grov sand, som ligger vid den östra änden av Nerja.

Burriana Beach i Nerja, är vanligtvis stranden som regelbundet tar emot “Q of Tourist Quality in Beaches”. Strand med kvalitet Q På grund av sina tjänster för turism, det brett utbud av restauranger, barer, hotell, lägenheter och butiker för turister. Och för renligheten och kvaliteten på sina vatten.

Burriana strandområdet är inte centralt. Det är ett nytt och moderniserat område. På sommaren är det när mer tillströmning av människor har.

Tillgången till stranden är väl genom en lång och brant lutning som går ner från Pescia Avenue eller från en brant sluttande kulle från Parador de Nerja. Hur som helst är vägen brant och en bil eller taxi är ett bra alternativ. Att gå nerför backen är inget problem, det är returresa, särskilt i slutet av dagen.

Stranden är ca 800 meter lång och i genomsnitt ca 40 meter bred. Havet har en måttlig svullnad och blir ganska djup relativt snabbt.

På stranden finns pedalbåtar att hyra, hängmattor uthyres, strandduschar, lekplatser för barn och strandvolleybolls nät.

Burriana Beach, Nerja

På baksidan av stranden är promenaden, som sträcker sig från den ena änden till den andra, på ena sidan belagda, palmer och å andra, restauranger och picknick.

Bland restaurangerna är: Merendero Moreno, Merendero Montemar, Playa Merendero Jose Cruz, La Barca, Merendero Ayo och Rincon de Pico. Dessa är alla stora anläggningar med inomhus- och utomhusområden och de flesta med grill.

Merendero Ayo, Nerja

Restaurante Ayo, som drivs av ‘Ayo’ själv, är känd för den stora paella som tillagas i öppen eld. För ca € 6 får du en bra tallrik paella och du kan till och med gå tillbaka för en annan. Även om det finns en hel del debatt om huruvida detta verkligen är den “bästa” paellaen i staden, är den övergripande atmosfären utan tvekan en av de bästa. Ayo har också flamencoshow varje dag under sommaren.

Mercero, Nerja

Strandpromenaden kallas Paseo Marítimo Antonio Mercero, namnet på producenten av den berömda tv-serien av 1980-talet “Verano Azul”, som bildades i Nerja och är allmänt erkänd som att ha lagt staden väl och verkligen ‘i kartan. ‘ En minnesskulptur och en regissörsstol är halvvägs längs Paseo Marítimo.

Bakom denna rad av restauranger är huvudvägen som passerar genom området där, på andra sidan, företagen ägs mestadels av utlänningar, men inte exklusivt. Det finns souvenirbutiker, arenor som säljer strandutrustning, ett stort snabbköp som öppnas sju dagar i veckan och många barer och restauranger.

Albi, Burriana Beach, Nerja

Bland de barer och restauranger är: Cosmopolitan, Eva Gaudí, dansare Cafe, Bounce, Paradise Cocktail Bar, Blue Med, La Traina, Bruxelles, La Galeria, Cafe del Mar, OLAS, The Restaurant at Burriana, brand, dansare, The Kung av Tapa, Albi och Chino City …, för att bara nämna några. Många av dessa anläggningar har bredbilds-TV och visar alla engelska och spanska fotbollsmatcher.

Här hittar du också Costa Nerja Diving, som erbjuder allt från dyktest till dykningsexpeditioner för erfarna dykare.

I slutet av stranden (på högra sidan som du ser ut till havet) hittar du alla de lokala fiskebåtarna.

tjänster
Handikappvänligt
Nautical Rentals
parkering
tvättrum
chiringuitos
duschar
Räddningsteam
hängmattor
kioskos
spa
Strandrengöring
Papperskorgen
Paseo Marítimo
Lokal polis
Faroskydd
Relief Service
telefoner

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dejar una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *